Indkøbskurv:

0 vare(r) - 0,- DKK
Din indkøbskurv er tom.

0

Online salg af kvalitetsvin direkte fra slotsporten til alle vinelskere og livsnydere

Flere visninger

Brachetto d’Acqui DOCG

Lagerstatus: På lager

145,- DKK

Hurtigt overblik

Lækker mousserende dessertvin på rødvinsdruen; Udbytte pr. hektar: 50 hektoliter Brachetto-druerne presses skånsomt, mosten får lov at ligge med drueskindet i 24-48 timer. Herefter klares den og opbevares ved 0 grader for at forhindre gæringen. Fermenteringen foregår senere i ved meget kontrolleret temperatur, indtil vinen når en alkoholprocent på 5,5-6%, vinen beholder dermed den naturlige aromatisk drue-sødme. Under fermenteringen dannes den naturlige CO₂, som skaber de delikate bobler, der gør denne vin så fortryllende.
Forførende lys rød farve med bløde violette nuancer. Bouqueten er klassisk for Brachetto-druen: en aromatisk symfoni af roser og vilde jordbær. Smagen er sød og frisk med en frugtagtig karakter, der matcher duften perfekt, og byder på en flot struktur og lang eftersmag.
Serveringstemperatur: 6-8°C Brachetto d’Acqui er en vidunderlig ledsager til desserter, især frugttærter, vilde bær, frugt i lage og sprøde småkager – og ikke mindst autentiske italienske amaretti. Prøv den også med friske, milde oste eller asiatisk mad for en spændende smagsoplevelse. Med sin lave alkoholprocent er denne vin også perfekt til nydelse – som glas i utide!
ELLER

Detaljer

Velkommen til La Gironda vores gård, midt i vores vinmarker i Nizza Monferrato. Vores familie altid har dyrket vores egne vinmarker, men vores hovedaktivitet var i mange år produktion af maskiner til vinfremstilling. I år 2000 ændrede vi kurs og vendte tilbage til vores rødder. Vinen, som altid har repræsenteret vores fag, blev vores fokus – en smittende passion, men også en dedikeret forpligtelse for mig, Susanna, min mand Alberto og hele vores familie. Vi drives alle af en stolthed, der hører til disse bakker, som min far, Agostino, altid sagde, fortæller hele vores historie. Vi har genskabt de gamle, visdomsfyldte vinmarker på bakken Il Bricco i Nizza og i Fraz, Chiesavecchia i Calamandrana kommune og plantet nyt. Vi er stolte af vores arbejde, ambitiøse, vi plejer vores vinmarker med stor omhu og de vil belønne os igen og igen. Respekten for naturen, de mænd og kvinder, som med deres hårde arbejde har formet disse bakkers konturer, og erkendelsen af, at vi kun låner dem midlertidigt, inden vi giver dem videre til vores børn, har fået os til at tro på bæredygtig vinavl med respekt for det miljø, vi lever i. Allerede i 2004, længe før bæredygtigt landbrug blev "moderne", opnåede vi miljøcertifikatet ISO14001= Ingen kemiske ukrudtsmidler, Ingen syntetiske produkter, reduceret forbrug af miljøressourcer, manuel håndtering af alt arbejde i vinmarken (fra beskæring til høst), minimal indgriben i vinmarken og kælderen, brug af lette flasker og miljøvenlige korkpropper lavet af sukkerrør til vine, der skal drikkes unge. Denne tilgang er vores måde at ære jorden og forberede den til fremtidige generationer, mens vi skaber vin, der reflekterer vores kærlighed og respekt for naturen. Kort om Cru-vinene med betegnelsen Nizza; startede i 2014 som hyldest og anerkendelse af Babera-druen og især Morferrato området. Barbera d’Asti Nizza Superiore DOCG produceres på Barbera-druen (90-100%) med mulighed for at supplere med lokale, blå druer som Freisa, Grignolino eller Dolcetto. Nizza Superiore DOCG dyrkes i 18 Cru landsbyer, markerne skal ligge i en af de kvalificerede landsbyer, positioneret sydvest til sydøst. Nizza vine skal lagres 18 måneder, med start d. 1. januar året efter høsten, heraf minimum 6 måneder på træfade, minimum alkoholstyrke 13%.

Yderligere information

Årgang 2023