Indkøbskurv:

0 vare(r) - 0,- DKK
Din indkøbskurv er tom.

0

Online salg af kvalitetsvin direkte fra slotsporten til alle vinelskere og livsnydere

Rinklin

Rinklin, grundlagt 1723 – bæredygtigt siden 1955 Rinklin-vingården, grundlagt i 1713 og i dag drevet af Friedhelm og Anne Rinklin. Siden 1955 er druer, frugter og grøntsager først dyrket under Demeter-retningslinjer (strengere krav end Øko).

I 1971 blev farfar Wilhelm involveret i grundlæggelsen af den organiske forening BIOLAND og var derfor en af pionererne i en landsdækkende organisk bevægelse i Tyskland. Vingården er desuden øko-certificeret og vegansk. Rinklin ligger i Baden, det østlige Kaiserstuhl-område Sydtyskland mellem Schwarzwald og Vosges (Alsace), med en smuk udsigt over Freiburg. Rinklins marker er kalkrige og vindyrkningen praktiseres ved håndkraft med traditionelle og moderne metoder og udstyr på lokale og internationalle druer.

Den ”grønne” tilgang til naturen er afgørende for autentisk høj kvalitet. Stor vin bliver skabt af naturen, det er en kunst at beskytte alt dette og forædle samtidigt. Koncentrationen fra den naturen (rå-juicen), arbejdet på vingården og i kælderen er afgørende - masser af opmærksomhed under vinificationen, kontrol og support, lang tids kontakt med drueskallerne, oceaner af god tid til at modnes, udvikles og lagre. Derfor står Rinklin for rene autentisk vine med masser af smag, en skelsættende familie vingård med ambitiøs landmandsskab og høj kvalitet.

5 vare(r)

Tabel  Liste 

  1. Sauvignon blanc trocken

    Sauvignon blanc trocken

    Druerne sent-høstes fra Cru marken ”Eichstetter Herrenbuck“, druerne har en meget høj Oechsle-grad (modenheds faktor) svarende til spätlese, men gærer helt ud og bliver friske tørre. Sauvignon blanc’s dyrkes fra en parcel med højt kalk indhold, som passer druen optimalt. Efter intens selektering af de håndplukkede druer, nænsom presning og koldgæring, står vinen tydelig og ren, frugtig, frisk. Lækker charmerende sprød duft af hyldeblomst, som går igen i smagen sammen med stikkelsbær og kiwi! tilpas syre, lang livlig eftersmag. Virkeligt vellavet frisk hvidvin, fantastisk til fisk og asparges – eller et glas i utide. Rinklin´s estate wines - Late harvest, tør Årgang: 2017 Enkel mark: Eichstetter Herrenbuck, Jordbund: kalk Alkohol: 12,4 % Drue sukker: 1,2 g/l Naturlig frugtsyre: 5,5 g/l Vis detaljer
    155,- DKK
  2. Grauer Burgunder Spätlese aus dem Holzfass

    Grauer Burgunder Spätlese aus dem Holzfass

    Druerne sent høstes fra Cru marken ”Eichstetter Herrenbuck“ og kun i bedste årgange. Druerne har en ekstrem høj Oechsle-grad (modenheds faktor) svarende til mere end auslese!, men gærer helt ud og bliver friske, tørre og kraftige - fra fede jorde af muld, silt, sand og ler, ned til 40 meters dybde, perfekt til Pinot Gris. Efter intens selektering af de håndplukkede druer og nænsom presning, gæring vine på egetræsfade - lagre efterfølgende på nye store egetræsfadevinen på gærrester, som udvikler vinen videre. Vinen er overdådig; fuldmoden duft af hvid eksotisk frugt duft og tydelig fad, kompleks kraftig smag og fedme, let syre og lang livlig fyldig eftersmag. Storladen ren aroma med touch af fadlagring med fin fin balance. Virkeligt vellavet kraftig hvidvin og en fantastisk vin til kraftigere mad. Frugtdreven eventyr… Rinklin´s estate wines - Late harvest, tør Årgang: 2017 Vinmark: Eichstetter Herrenbuck, Jordbund: fed jord, muld, silt, ler og sand Alkohol: 14,2 % Drue sukker: 0,7 g/l Naturlig frugtsyre: 6,0 g/l Vis detaljer
    195,- DKK
  3. Origenius Sauvignon blanc

    Origenius Sauvignon blanc

    Det har altid være de ambitiøse producenter som gik forrest og helt til ”kanten”, de har stået for udviklingen i vinbranchen, tænk blot på Rothschild og Mondavi – Naturvin kan blive en væsentlig del af udviklingen og Rinklin har stor ekspertise. Betegnelsen naturvin er ikke hverken officiel eller certificeret, og samlet regelsæt findes ikke pt. Men naturvinsproducenterne er altid Øko og Bio vinbønder som tager skridtet videre; druerne skal håndplukkes, ingen tilsætning af gær; kun naturlig gær fra druerne anvendes (spontangæring), ingen tilsætning af sukker eller syre, minimal tilsætning af svovl (Rinklin bruger INTET) og kun ved aftapningen i så lille mængde som muligt, eneste bearbejdning kan være let klaring eller filtrering. Rinklin’s "naturlige" hvidvin går en tand videre! de undgår enhver form for indblanding under hele vinificeringen, det betyder spontant gæring, lang tid sammen med drueskallerne og gærrester, som samtidig giver intens gylden farve og stor fylde i smagen. Ingen filtrering, ingen sulfitter, ingen yderligere bearbejdning eller justering, kun naturlig udvikling. Til sidst lagrer vinen, efter gæringen, i god tid for at udvikles og uklarhederne bundfælles stille og roligt, derfor filtrerer Rinklin heller ikke. Vinen fremstår let tåget med god duft af, hyldeblomst, lys blomst aroma og krydderurter. Smagen er juicy, frisk med ren druekarakter omgivet af en elegant moden struktur – og man fornemmer tydelig Sauvignon Blanc karakter. Spændende frisk hvidvin på Sauvignon Blanc alle burde prøve. Det er anerkendt at Naturvin opleves meget renere i kroppen, langt mere fredsommelige udtryk (også dagen efter) og virkninger fra alkoholen virker mildere, måske pga. Kombinationen med den mere naturlige og anderledes frugtsyre. Rinklin´s estate wines - Late harvest, tør Årgang: 2016 Enkel mark: Eichstetter Herrenbuck, Jordbund: kalk Alkohol: 12,% Drue sukker: 0,5 g/l Naturlig frugtsyre: 5,4 g/l Vis detaljer
    235,- DKK
  4. Spätburgunder Rotwein aus dem Barriquefass

    Spätburgunder Rotwein aus dem Barriquefass

    Druerne sent høstes fra Cru marken ”Eichstetter Herrenbuck“ og kun i bedste årgange. Druerne har en ekstrem høj Oechsle-grad (modenheds faktor) svarende til mere end Auslese!, men gærer helt ud og bliver friske, tørre og kraftige - fra fede jorde af muld, silt, sand og ler, ned til 40 meters dybde, ”fed” jord til Pinot Noir. Produceres på i bedste årgange. Efter intens selektering af de håndplukkede druer og nænsom presning, efter gæring lagre vinen efterfølgende på nye store egetræsfadevinen på gærrester, som udvikler vinen videre. Vine tappes ufilteret. Stor forførende Pinot Noir i overraskende kraftfuld stil masser af kirsebær tilsat fadlagring med noter af kaffe og chokolade, god koncentration, generøse mængder af kirsebær og integreret egetræ, fyldig - kraftfuld. Lang lange eftersmag. Ren, ambitiøs ærlig Pinot Noir. Rinklin´s estate wines – Pinot Noir, tør Årgang: 2016 Vinmark: Eichstetter Herrenbuck, Jordbund: fed jord, muld, silt, ler og sand Alkohol: 13,5 % Drue sukker: 2,0 g/l Naturlig frugtsyre: 5,2 g/l Vis detaljer
    235,- DKK
  5. Origenius Spätburgunder

    Origenius Spätburgunder

    Det har altid være de ambitiøse producenter som gik forrest og helt til ”kanten”, de har stået for udviklingen i vinbranchen, tænk blot på Rothschild og Mondavi – Naturvin kan blive en væsentlig del af udviklingen og Rinklin har stor ekspertise. Betegnelsen naturvin er ikke hverken officiel eller certificeret, og samlet regelsæt findes ikke pt. Men naturvinsproducenterne er altid Øko og Bio vinbønder som tager skridtet videre; druerne skal håndplukkes, ingen tilsætning af gær; kun naturlig gær fra druerne anvendes (spontangæring), ingen tilsætning af sukker eller syre, minimal tilsætning af svovl og kun ved aftapningen i så lille mængde som muligt (Rinklin bruger INTET), eneste bearbejdning kan være let klaring eller filtrering. Rinklin’s "naturlige" rød går en tand videre! de undgår enhver form for indblanding under hele vinificeringen, det betyder spontant gæring, lang tid sammen med drueskallerne og gærrester, som samtidig giver flot mørk farve og stor fylde/karakter i smagen. Ingen filtrering, ingen sulfitter, ingen yderligere bearbejdning eller justering, kun naturlig udvikling. Til sidst lagrer vinen, efter gæringen, i god tid for at udvikles og uklarhederne bundfælles stille og roligt, derfor filtrerer Rinklin heller ikke. Vinen fremstår let uklar og Juicy, masser af mørke kirsebær, brombær friske urter samt en smule yoghurt. Det er en ekstremt læskende vin med en levende fornemmelse på tungen, men samtidig har tanninerne et godt greb i munden og tilpas megen rygrad. Der er også en potent mineralitet, der giver den karakteristiske salthed til vinen. ren varm druekarakter omgivet af en elegant moden blød struktur – ren spændene Pinot Noir som overrasker positivt. Det er anerkendt at Naturvin opleves meget renere i kroppen, langt mere fredsommelige udtryk (også dagen efter) og virkninger fra alkoholen virker mildere, måske pga. Kombinationen med den mere naturlige og anderledes frugtsyre. Rinklin´s estate wines – Pinot Noir, tør Årgang: 2016 Enkel mark: Eichstetter Herrenbuck, Jordbund: Muld, ler, sisel og sand Alkohol: 14% Drue sukker: 1,3 g/l Naturlig frugtsyre: 4,7 g/l Vis detaljer
    265,- DKK

5 vare(r)

Tabel  Liste