Detaljer
Vinen kommer fra Tenuta di Vescovana. Vescovana ligger syd for Padova og er en gammel fin historie, området toppede i det 19. århundrede, da Villa Pisani, ejet af kardinalen, blev (aner)kendt for sine storslåede Engelske og Italienske haver og godt landmandsskab.
Idyllisk ved foden af Eugenias bjergene finder vi de vigtige vinmarker som består af ler og silt, plantet med druerne; Glera og Pinot Grigio. Glera er hoveddruen i Prosecco. Med en beplantning på 4.000 vinstokke per hektar, giver det mulighed for en begrænset naturlig produktion og opretholde meget høj kvalitet.
Pinot Grigio udgør kun 10% men tilfører genkendelighed race og karakter. Kvalitets vin avl, betyder også at man som en naturlig del, arbejder aktivt med naturen, for miljømæssig bæredygtighed, forbedring af den nuværende biodiversiteten m.m. - med certificering indenfor de næste år.
I modsætning til i Champagne og Crèmant gærer Prosecco ikke på flasken, men på en tryktank, SalvaTerra koldgærer (med ekstra tid på gærrester), denne metode kaldes også charmat.
Vinen tappes derefter under tryk på flaske, så boblerne bevares. Boblerne er derfor mere livlige og bløde end Champagne og knap så sur. Denne perle bliver kreeret af Italiens førende ønolog/winemaker Beppe Caviola og slottets kældermester Enrico Nicolis.
Yderligere information
Årgang | Uden årgang |
---|