Indkøbskurv:

0 vare(r) - 0,- DKK
Din indkøbskurv er tom.

0

Online salg af kvalitetsvin direkte fra slotsporten til alle vinelskere og livsnydere

Flere visninger

Nizza DOCG Riserva – AGO

Lagerstatus: På lager

415,- DKK

Hurtigt overblik

Agostino – eller "Ago", som vi og vores venner kaldte ham – var ham, der guidede vores første skridt i La Gironda og altid viste os den rette vej. Til ham, vores Nordstjerne, har vi dedikeret vores NIZZA DOCG RISERVA, som er kronjuvelen i vores produktion.
Gennemsnitligt udbytte pr. hektar: 35 hektoliter, de fuldmodne druer fra vores vinmarker på Cru - Bricco di Nizza-bakken i Nizza Monferrato blev plukket sidst i september. Til vores Nizza Riserva udvælger vi de bedste druer fra bakkens top og de mest optimale eksponeringer. Dagen før høsten laves en pied de cuve for at aktivere fermenteringen ved brug af naturlige gærceller fra Barbera-druerne. Druerne afstilkes og presses skånsomt, fermenteringen finder sted i rustfri stålfade med temperaturkontrol ved 26-28 °C i 10 dage, vinen omstikkes af flere omgange indtil den malolaktiske gæring finder sted. Herefter lagres vinen i 18-24 måneder på franske egetræstonneaux på 500 liter og delvist i 225 liters fade. Når La Gironda vurderer, at lagringen er perfekt (afhængigt af årgangens karakter, men normalt mindst 18 måneder). Den flaskelagrede vin modnes yderligere i vores kælder i 18-24 måneder.
Farven er dyb rubinrød med violette nuancer, bouqueten er intens og byder på noter af røde bærfrugter, kakaobønner, med spor af tobak og søde krydderier. I munden præsenterer vinen sig med en kompleks struktur og vedholdenhed. Den er varm, fyldig, rund og blød – et harmonisk og komplekst udtryk med stor struktur og lang eftersmag.
Vinens struktur gør den til en perfekt ledsager til ambitiøse retter. Den passer til rige og saftige forretter, hovedretter med rødt kød som stege, kogt kød, braiseret kød, lam, vildtfugle og vildt. Perfekt sammen med prestigefyldte bøffer som, en saftig T-bone steak eller en lækker braiseret Bue Grasso (fedmeoksekød). Naturligvis også bare for fornøjelsen af at nyde et godt glas af en virkelig stor vin! Prøv den med mørk chokolade eller en cigar!
ELLER

Detaljer

Velkommen til La Gironda vores gård, midt i vores vinmarker i Nizza Monferrato. Vores familie altid har dyrket vores egne vinmarker, men vores hovedaktivitet var i mange år produktion af maskiner til vinfremstilling. I år 2000 ændrede vi kurs og vendte tilbage til vores rødder. Vinen, som altid har repræsenteret vores fag, blev vores fokus – en smittende passion, men også en dedikeret forpligtelse for mig, Susanna, min mand Alberto og hele vores familie. Vi drives alle af en stolthed, der hører til disse bakker, som min far, Agostino, altid sagde, fortæller hele vores historie. Vi har genskabt de gamle, visdomsfyldte vinmarker på bakken Il Bricco i Nizza og i Fraz, Chiesavecchia i Calamandrana kommune og plantet nyt. Vi er stolte af vores arbejde, ambitiøse, vi plejer vores vinmarker med stor omhu og de vil belønne os igen og igen. Respekten for naturen, de mænd og kvinder, som med deres hårde arbejde har formet disse bakkers konturer, og erkendelsen af, at vi kun låner dem midlertidigt, inden vi giver dem videre til vores børn, har fået os til at tro på bæredygtig vinavl med respekt for det miljø, vi lever i. Allerede i 2004, længe før bæredygtigt landbrug blev "moderne", opnåede vi miljøcertifikatet ISO14001= Ingen kemiske ukrudtsmidler, Ingen syntetiske produkter, reduceret forbrug af miljøressourcer, manuel håndtering af alt arbejde i vinmarken (fra beskæring til høst), minimal indgriben i vinmarken og kælderen, brug af lette flasker og miljøvenlige korkpropper lavet af sukkerrør til vine, der skal drikkes unge. Denne tilgang er vores måde at ære jorden og forberede den til fremtidige generationer, mens vi skaber vin, der reflekterer vores kærlighed og respekt for naturen. Kort om Cru-vinene med betegnelsen Nizza; startede i 2014 som hyldest og anerkendelse af Babera-druen og især Morferrato området. Barbera d’Asti Nizza Superiore DOCG produceres på Barbera-druen (90-100%) med mulighed for at supplere med lokale, blå druer som Freisa, Grignolino eller Dolcetto. Nizza Superiore DOCG dyrkes i 18 Cru landsbyer, markerne skal ligge i en af de kvalificerede landsbyer, positioneret sydvest til sydøst. Nizza vine skal lagres 18 måneder, med start d. 1. januar året efter høsten, heraf minimum 6 måneder på træfade, minimum alkoholstyrke 13%.

Yderligere information

Årgang 2019