Ruberto Scubla
Roberto Scubla, en helt igennem fantastisk vinbonde, som med ambitiøst landmandskab, scorer internationale stjerner nærmest som det passer ham og så er han fast ingrediens i den italienske vin-bibel Gambero Rosso...
Vingården og dens 12 ha ligger i Italiens nordøstligste distrikt Friulli-Venezia-Julia, helt præcis den bedste kommune, Colli Orientali.
Roberto Scubla er desuden medlem af den mest eksklusive vingruppe i Italien Committee of the Grandi Cru of Italy - www.grandicruditalia.it udvalgt for hans kvalitet, autentiske gode vine, der viser druekarakter og ikke mindst repræsenterer sit område og klima på bedste vis.
Vingården og dens 12 ha ligger i Italiens nordøstligste distrikt Friulli-Venezia-Julia, helt præcis den bedste kommune, Colli Orientali.
Roberto Scubla er desuden medlem af den mest eksklusive vingruppe i Italien Committee of the Grandi Cru of Italy - www.grandicruditalia.it udvalgt for hans kvalitet, autentiske gode vine, der viser druekarakter og ikke mindst repræsenterer sit område og klima på bedste vis.
-
Scubla Merlot
Rød Merlot, Klassik stil, mere elegant og ægte end de fleste franske. Druerne håndplukkes og efter gæring ligger vinen minimum 10 måneder på franske egetræsfade for at modnes optimalt. Ren autentisk Merlot. En mørk vin med herlig duft af roser og lidt tobak. Smagen er fyldig med blød varm smag af blommer kirse- og solbær. Vis detaljer200,- DKK -
Scubla Sauvignon blanc
Sauvignon Blanc, produceret 100 % på Sauvignon. Scubla har skabt denne hysteriske friskhed, som stille og roligt koldgærer og lagre i 8 mdr. på skaller og gærrester for at få fuld flavour og aroma. Smagen er ren frisk tør med eksotisk bid og aroma som hyldeblomst, ananas og nyslået hø! Flot ren tør stil. Vis detaljer200,- DKK -
Scubla Cabernet Sauvignon
200% ren Cabernet Sauvignon. Vinen er elegant, klassisk, storladen og flot. Den rene Cabernet Sauvignon smag virker, som en af de få druer i verden, fuldstændig kompleks på egen hånd. Solbær, varm fylde, aroma af ceder træ, tobak, eg og ristede toner. Vinen håndhøstes fra gamle vinstokke, efter individuel gæring får vinen 1o måneder lagring på ny eg, plus 10 måneder på store fade for at blande de forskellige små parceller/marker af Cabernet Sauvignon som Scubla bruger. Vinen filtreres næsten ikke for at bevare så meget smag som overhovedet muligt. Normal tillades Cabernet Sauvignon ikke i Italien, men da Friulli-Venezia-Julia traditionelt altid har ligget i grænse område, er druer som Riesling, Sauvignon Blanc Merlot og Cabernet Sauvignon tilladt af den Italienske vin lov. Cabernet dyrkes (alt for) mange steder I verden, men I dette tilfælde har vi fuld autentisk karakter og smag, i øvrigt som Scubla Merlot. Cabernet Sauvignon druen par excellence, verdens bedstes de seneste mange år, både oversøisk og “I den gamle verden” især hvor den kommer fra (Bordeaux), ikke mindst Italien - Verdens bedste (kostbare) vine kommer fra Cabernet Sauvignon. Vis detaljer200,- DKK -
Scubla Rosso Scuro
Rød Rosso Scuro, Scubla's prestige rødvin. Kun i de bedste år, håndplukkes af flere gange! kun de bedste/modne druer høstes. Druerne er; 80 % Merlot, 20 % Refosco dal peduncolo rosso som efter gæring lagrer 18 måneder på nye egetræsfade plus yderligere et år på ståltank og i flasken. Nærmest sort i farven, heftig sammensat duft af overmoden frugt og fad. Skøn sammensat kraftig vin der smager af modne bær, blød men med bid - i perfekt balance. Vis detaljer270,- DKK -
Scubla Pomedes
Hvid Pomedes, Scubla's top hvidvin, en blanding af druerne 65 % Pinot Bianco, 25 % Friulano, 10 % Rhine Riesling, som hver især gærer direkte i nye nedkølede egetræsfade i 8 måneder. Herefter blandes druerne i større tank, sammen med alt bundfaldet (her ligger alt saft og kraft) for til sidst at blive tappet og frigivet til salg. Et brag af en hvidvin, gul farve og næsten parfume-agtig frugt duft. Fedme fuld storladen, smag af frisk aroma eksotisk citrusfrugt og strejf af fad - nærmest olieret i smagen, særdeles kraftig hvidvin. Vis detaljer300,- DKK -
Scubla Cràtis
Sød Cràtis. Der produceres ca. 2000 ½ fl. i udsøgte år. Hele drueklaser Verduzzo Friulano håndplukkes sidst i september, kun de bedste klaser kan bruges. Herefter tørrer druerne på sivmåtter på Scubla's loft som vender mod sydøst. Her vindtørres druerne for åbne skodder af efterårets og vinterens lokale Bora vind. Ved juletid har druerne tabt mere end 2/3 af mosten (vand) og druerne presses for at blive til ren nektar. Mosten er nu så fed at man må opvarme kælderen og egetræsfadende for at kick-starte gæringen. Når vinen er færdig gæret og lagret tappes den nænsomt uden filtrering. Vinen har nu 200 g. restsukker pr. liter - ganske uhørt. Vinen er guldfarvet, tyktflydende med duft af citrus friskhed, vanilje og akacie honning. Smagen er fed, aromatisk af figner eksotisk frugt med frisk frugtsødme (læs.) Engletårer. Vis detaljer300,- DKK