Indkøbskurv:

0 vare(r) - 0,- DKK
Din indkøbskurv er tom.

0

Online salg af kvalitetsvin direkte fra slotsporten til alle vinelskere og livsnydere

Flere visninger

Galandrino Mousserende Brut 2017

Lagerstatus: På lager

240,- DKK

Hurtigt overblik

Produceret på druerne Chardonnay og Pinot Noir, som høstes i slutningen af august i Nizza i Monferrato Piemonte. Navnet 'Galandrino' er ikke grebet ud af den blå luft. Susanna, der ejer og driver La Gironda, hedder Galandrino. Her dyrkes druerne helt uden brug af sprøjtemidler og sådan har man gjort siden 2004, før den tilgang blev mere udbredt og 'moderne' i vinverdenen. I hele produktionen lægges der stor vægt på at sætte så lille et aftryk på jorden som muligt. Produceret på ”Champagne” metoden, hvor første gæring forgår delvis på fransk barriue og anden gæring i flasken, lagres mere end 5 år i kælderen! før den frigives. Herefter degorgeres flasken (gærkapslen fryses og fjernes og dosage tilsættes). I tilfældet 'brut' er det kun en meget lille andel, der tilsættes, så vinen er stadig tør.
Super ambitiøs stil - vellagret, boblerne har en flot dyb, strågul farve med fine og små perler. Skøn aroma af toastet brød med vanilje og hasselnød, elegance og kompleksitet i flot forening. Smagen lever op til duften og sammen med det toastede anstrøg er der også en fin, sødmefuld smag af tørret abrikos.
Den er vidunderlig at nyde alene, men der er rigelig rygrad og struktur over den til at den kan akkompagnere et komplet måltid. Susanna foreslår den selv til forretter, pastaretter og risotto, hun foreslår desuden fisk, lyst kød og al slags skaldyr.
ELLER

Detaljer

Velkommen til La Gironda vores gård, midt i vores vinmarker i Nizza Monferrato. Vores familie altid har dyrket vores egne vinmarker, men vores hovedaktivitet var i mange år produktion af maskiner til vinfremstilling. I år 2000 ændrede vi kurs og vendte tilbage til vores rødder. Vinen, som altid har repræsenteret vores fag, blev vores fokus – en smittende passion, men også en dedikeret forpligtelse for mig, Susanna, min mand Alberto og hele vores familie. Vi drives alle af en stolthed, der hører til disse bakker, som min far, Agostino, altid sagde, fortæller hele vores historie. Vi har genskabt de gamle, visdomsfyldte vinmarker på bakken Il Bricco i Nizza og i Fraz, Chiesavecchia i Calamandrana kommune og plantet nyt. Vi er stolte af vores arbejde, ambitiøse, vi plejer vores vinmarker med stor omhu og de vil belønne os igen og igen. Respekten for naturen, de mænd og kvinder, som med deres hårde arbejde har formet disse bakkers konturer, og erkendelsen af, at vi kun låner dem midlertidigt, inden vi giver dem videre til vores børn, har fået os til at tro på bæredygtig vinavl med respekt for det miljø, vi lever i. Allerede i 2004, længe før bæredygtigt landbrug blev "moderne", opnåede vi miljøcertifikatet ISO14001= Ingen kemiske ukrudtsmidler, Ingen syntetiske produkter, reduceret forbrug af miljøressourcer, manuel håndtering af alt arbejde i vinmarken (fra beskæring til høst), minimal indgriben i vinmarken og kælderen, brug af lette flasker og miljøvenlige korkpropper lavet af sukkerrør til vine, der skal drikkes unge. Denne tilgang er vores måde at ære jorden og forberede den til fremtidige generationer, mens vi skaber vin, der reflekterer vores kærlighed og respekt for naturen. Kort om Cru-vinene med betegnelsen Nizza; startede i 2014 som hyldest og anerkendelse af Babera-druen og især Morferrato området. Barbera d’Asti Nizza Superiore DOCG produceres på Barbera-druen (90-100%) med mulighed for at supplere med lokale, blå druer som Freisa, Grignolino eller Dolcetto. Nizza Superiore DOCG dyrkes i 18 Cru landsbyer, markerne skal ligge i en af de kvalificerede landsbyer, positioneret sydvest til sydøst. Nizza vine skal lagres 18 måneder, med start d. 1. januar året efter høsten, heraf minimum 6 måneder på træfade, minimum alkoholstyrke 13%.

Yderligere information

Årgang 2017